Dags för Bourgognen


Var inne på systemet och plockade upp en vinflaska. Brukar alltid stå i en halvtimma minst innan jag beslutar mig för vilken jag ska ta. Först hade jag tänkt att plocka upp något italienskt, men slutligen blev det franskt Bourgogne. Tvekade mellan att ta Terre de Mistral som är ett  Côtes du Rhône-vin, då jag provat den förut och gillade den, och vinet nere på bilden som jag sedan valde. Tänkte att jag borde prova något nytt.

Detta vin ska jag ta med mig till en vän senare ikväll, som ska laga middag.








 



Vad jag shoppade på stan

Var i behov av nya kängor/boots, och hittade ett par inne på Zara som jag tyckte väldigt mycket om. Sedan blev det också en ny trenchcoat. Älskar trenchcoats. Den jag provade var så fin att jag inte kunde gå ifrån butiken utan att köpa den. För övrigt ska jag nog börja bojkotta lågpriskedjorna, och gå till dessa butiker mer, eftersom att de erbjuder mycket mer i min smak. Man måste ju utnyttja att man bor i huvudstaden och har möjligheten att gå till butiker som inte finns i småstäderna! 
 
 


Höst/Vinterskor från Zara
799:-
 

Trenchcoat från Mango 699:-
 

I love shopping

 
Istället för att sitta inne på biblioteket som en snäll skolflicka och plugga tråkiga saker, begav jag mig ut till navet av Stockholm, betraktade turister, businessfolk, och olika stilmedvetna människor. Drömde mig bort, och därför råkade jag spendera mer pengar än vad som var nödvändigt!
 
Jag skriver mer sen. Ska till bibblan nu och hämta upp en bok. 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 

Dags att höja nivån på entreprenörskapet






Jag satt och funderade, under min lunchtid, om olika sätt att nå ut till en bredare publik med mitt entreprenörskap. Jag funderade på vad man skulle kunna göra, och på vad som krävs för att man ska nå ut till fler människor. 

Förra året fick jag en förfrågan från min gamla gymnasieskola, om jag, för de nya 3ornas räkning, ville komma och berätta om det projektarbete som jag genomförde föregående läsår. Men jag var så trött på allt vad gymnasieskola hette, att jag av både trötthet, lathet, tröghet, och en smula feghet, inte orkade ta mig an denna uppgift. Jag tänkte att: vad vinner jag på det? Ingenting ...

Men nu så funderar jag på det där igen. Att komma ut i gymnasieskolorna och att få berätta och inspirera andra elever är ju faktiskt en fantastisk möjlighet. Det kostar ju faktiskt inte mig så mycket, samtidigt som jag får chansen att öva upp mig, och lära mig att stå inför "publik", och framföra mina budskap. 

Jag tror att det är dags för mig att höja nivån ytterligare, om jag vill komma någon vart med mitt företagande. Den här bloggen kommer att inrikta sig mer på företagande och entreprenörskap, och mindre om min vardag. Jag ska strukturera upp en plan, och försöka göra saker som jag inte gjort förut!




Förändringar är i antågande!




 
 

Söndagens aktiviteter


Denna söndag steg jag upp redan klocka 7, för att möta upp två vänner utanför Berns där vi skulle inta frukostbuffén. Hade lite större förväntningar än vad som faktiskt erbjöds. Åt inte så mycket, bara ett litet bröd med pålägg, pyttelite flingor, och lite korv, ägg, osv. Inte så spektakulärt med tanke på det höga priset för detta frukostkalas. 220:-
Hade iallafall en trevlig stund med mina båda kamrater!


 

Ser lite stökigt ut, huller om buller ...




Efteråt passade vi på att spela lite biljard, vilket börjar bli en söndagstradition nu.






 

Oacceptabelt


Min kompis utmanade mig till att springa 5 km på tid. Senast jag gjorde det var för länge sedan. Jag har inte tränat regelbundet sedan ett halvår tillbaka!



Så här skrev jag till min kompis efteråt, på Facebook:

"Tänkte bara meddela mina tankar nu. Var såklart sur, men nu är det bra. Ska aldrig sjunka så här lågt igen. Min fysiska nivå är under all kritik! När jag märkte att jag behövde 10min för 2km, när jag i 8an kunde springa på 8min, så visste jag att loppet var dött. Så 24 är en väldigt bra tid. Du förtjänar en eloge! Så strunta i rundan ikväll och ta dig själv en öl. Du ligger i fas! Det är en order ovanifrån. Njut av din seger. Nästa vecka börjar kapprustningen, for sure! Bra att du utmanat mig, detta är en ögonöppnare. Nu ska jag gå och dö! Hej då! "



Time to beat:(min kompis tid) 24:24 min.
Distance: 5km
Time: (min tid) 25:44 min.

Skönt att vara igång i alla fall. Nu ska jag ta tag i träningen på allvar!



Gick och köpte en banan och en hallon-gaino, direkt efter då jag var klar med rundan. Väldigt GOTT!







 

Denna Fredag

Varit i TV-huset för att se inspelningen av Babels specialavsnitt, i och med nobelpristagaren i litteratur: Alice Munro.
Blir verkligen sugen på att läsa några av hennes noveller nu!
 

Här på bilden nedan ser ni, fr.v. Kristina Lugn, Den ständige sekreteraren Peter Englund, någon journalist, Jessika Gedin


Min fredagskväll avslutades med tennisspel, och sedan hämtade vi upp kebabpizza, satte oss i soffan för  att titta på Sveriges VM-kval mot Österike. 3 viktiga poäng fick vi med oss, vilket skickar oss direkt till playoffen!



 
Nu ska jag sova! God natt!




En hyllning till smink och kläder!

Vissa dagar känner man sig helt enkelt mer sliten och trött än andra dagar. Allt känns bara fel och tråkigt. Då är det underbart att det finns smink och extra snygga kläder! 
 
Idag kände jag mig lite så, sliten och trött. Så tog tid och omsorg till sminkning, och valde ut ett par snygga och bekväma klädesplagg. Jag känner mig som en helt ny människa!
 
 
 
Nu är jag på väg mot Babelstudion i TV-huset.




Skriva

Det här var en natt jag kände för att skriva något i min länge orörda dagbok. Jag reste mig för att hämta den i bokhyllan bland alla andra böcker: tog den röda boken och satte mig i sängen igen. När jag slår upp första sidan ser jag min pressade lilla tussilago, och en liten brevnotis där det står "Till dig". Det var dagboken från våren 2010, inte den bok jag avsåg att hämta. Jag kände en klump i halsen, men började läsa. 
 


Nu har jag läst den, från början till slut. 


 
 
Jag inser vad mitt författarskap måste handla om. 













Min syn på entreprenörskap




Vad är egentligen entreprenörskap? 


Enligt Nationalencyklopedin är en entreprenör en "företagsam person som skapar nytt användarvärde."
Förr i tiden hade ordet entreprenör betydelsen
 "den som får någonting gjort". Men idag rymmer ordet entreprenör en hel del fler betydelser än så. 

Själv betraktar jag en entreprenör som en person som är kreativ och innovativ, en som ser möjligheter när andra ser hinder. Ja, vi alla har nog liknande tankar om hur en entreprenör ska vara; någon som är expert på att knyta kontakter, nätverka, och alltid är på alerten. Själv menar jag nog mer att en entreprenör är en person som använder sina egna speciella resurser och utnyttjar dem till att skapa någonting nytt. En entreprenör är inte enbart någon som är social, gladlynt, och begåvad med en extrem verbal förmåga! Det måste också finnas plats för de personer som har någonting inom sig men som inte kan porträttera detta genom stora ord, sådana som jag. Därför ska jag nu ge mig in i kampen och lyckas skapa någonting på mitt eget sätt! 

Jag är en person som alltid haft en massa idéer och tankar om att göra olika saker och projekt, men hållits tillbaka på grund av min tillbakadragna personlighet. Jag har ofta tänkt att jag inte kan vara en entreprenör eftersom att jag inte är en person som trivs i rampljuset. Jag har svårt för att ta för mig helt enkelt, delvis på grund av att jag är rädd för att misslyckas. Men nu tänker jag helt enkelt strunta i det, och försöka göra saker och ting på mitt sätt.


Jag startade mitt företag/verksamhet sommaren 2010. Det var en sommar då jag var ganska nedstämd och väldigt trött på den lilla staden som jag bodde i. Jag kände att allt var hopplöst och stillastående. Jag ville uppleva och skapa någonting nytt. Så jag funderade mycket, och sökte runt på nätet, googlade, och kollade upp olika saker. Så plötsligt en dag kom jag över idén, som än idag är grunden för min verksamhet. Min motivation till att driva verksamheten vidare sedan sommaren 2010 har växlat mellan hög och låg. Men här och nu bestämmer jag mig för att ge detta en verklig chans!


Mitt mål med mitt entreprenörskap är att kunna utveckla mitt företag till en självgående verksamhet. Jag vill i framtiden kunna erbjuda mina tjänster och produkter till en stabil kundkrets. Det stora målet är förstås att en dag kunna leva på mitt företagande! Omöjligt? Det återstår att se! 




 
 
Följ med och stötta mig på resan dit här i bloggen!


/A. Silencia
 



 
 

Inspelningen av Skavlan

Har varit på inspelningen av tv-programmet Skavlan i SVT-huset. Gästerna var Henrik Dorsin, som jag för övrigt är väldigt förtjust i, en forskare, ett par som blev överfallna i sitt hem, och Frank Abagnale som filmen Catch me if you can, handlar om. 
 
 
Tog en fika på Espresso House efteråt. Jag och F besökte också stadsbiblioteket för att kolla om det fanns något kvar att låna av Alice Munro. Icke sa Nicke. Kölistan på hennes senaste bok är uppe i 126 efter att Herr Englund utropat henne till årets nobelpristagare i litteratur tidigare idag. 
 



Åh, jag älskar denna tid på året! 
Så härligt med all spänning kring Nobel! Det är som en rejäl dos med lördagsgodis!



 
 
 
 
 
 

Nobelpristagaren i litteratur 2013


Den ständige sekreteraren har avslöjat årets Nobelpristagare i litteratur!

ALICE MUNRO
 

Motiveringen:
Den samtida novellkonstens mästare(punkt!)


Rusning till bibblan!!!!




Torsdagen den 10 Oktober


Kjol-present, Väst-Vero Moda, Topp-United Colors of Benetton, Armband-marknadsfynd, halsband-present

 
Armband köpt på en marknad 



 

Lexington & Henri Lloyd


Här kommer fler bilder på shoppingen från i somras. Vet inte varför jag köpte dessa egentligen, men de var på rea, och jag har trott att jag verkligen ville ha en sån där klassisk väska från Henri Lloyd. Men den är tyvärr lite för stor och otymplig för att ha som en träningsväska. Den får snarare agera som en reseväska.
Jag köpte dessa på: Zoovillage.com









På fjällgatan med min Lexington-kepa
 


 

Nya skor

För några veckor sedan var jag inne på H&M, och fick syn på dessa skor, provade dem, och gillade dem. Behövde nämligen nya vardagliga klackboots, och dessa var perfekta. Sedan såg jag att H&M's hemsida hade 20% rabatt på valfri vara. Jag beställde dem alltså via nätet, och nu har jag hämtat ut dem på posten. 






*
339:- med rabatten






 
 
 

Visitkorten har landat


Idag hämtade min mamma ut den stora klänningleveransen där nere i Småland. I leveransen fanns också de nya visitkorten. Av vad jag har sett på bilder så är jag riktigt riktigt nöjd. Känns som att de blev mycket bättre än förväntat. Nästa torsdag när mamma kommer upp hit till Stockholm tar hon med sig visitkorten till mig. Åh, jag är så spänd inför allt detta. Det känns verkligen kul att vara igång igen, och att få skapa från grunden!




En bild på visitkorten som min mamma skickade mig




Nu säger jag God natt!



 

Höstens sista korpenmatch


Hade väldigt roligt på plan idag, även om vi torskade bronsmatchen också. Kände att jag var mer delaktig i spelet denna kväll, än i förra veckan. 1 assist blev det, och sedan fick jag ta emot en hel del smällar också ...
Kommer att sakna att lira fotboll ihop med grabbarna, så längtar redan till våren när det drar igång igen. Nu i höst får jag nog se till att själv komma igång med egenträningen. Kan ju inte lata mig på soffan hela vintern, även om det skulle vara väldigt skönt! :)

Efter matchen var jag så himla sugen på cola, så jag sprang in i en pizzabutik och köpte med mig en kall burk. 
Godaste colan jag någonsin druckit. Svepte den ganska fort, jag som annars inte tycker så jättemycket om kolsyra ...







 

Är igång med enreprenörskapet


Efter en tids frånvaro av mitt engagemang till företagandet har jag åter kickat igång, och jag är riktigt taggad!
Efter att det har gått lite si sådär med bloggandet och skapandet av hemsidan, då jag inte kunnat kommunicera med amerikanerna där borta i USA för att fixa buggarna på mitt amerikanska webhotell, har jag helt enkelt inte haft lusten. Men idag fick jag nog. Efter allt ringande och mailande utan att det har löst något, bojkattar jag det amerikanska och återvänder till ett svenskt webhotell. Förstår inte varför jag inte gjort det förut, eftersom att det både är bekvämare och billigare.

Jag har alltså suttit hela dagen idag och fixat med den nya hemsidan, ansökt om att transferera min domän, och försökt lära mig de nya tekniska detaljerna för det nya webhotellet. Har varit ganska frustrerad till och från då det inte fungerat som jag vill. Men nu börjar det arta sig! Jag är på gång! Wohoo! 




Så här ser OM-sidan ut, preliminärt 




Nu lämnar jag hemsidearbetet, och förbereder mig inför sista korpenmatchen med grabbarna! Ska ladda upp med en rejäl portion spaghetti och köttfärssås och sedan är jag redo att inta fotbollsplanen!

Tjingeling!




 

Att visa världen vad man går för


Det är inte lätt att vara 20 bast och känna det som om världen är för stor för en. Det är ingen välsignelse att vara en ung tös och känna det som om man ingenting har. Vid en viss tidpunkt i livet, när man är mätt på allt discoljus, och tröttnat på allt kringflackande, så börjar hungern ta vid. 

Vem vill inte visa vad man går för, särskilt när man är ung och hungrig som en varg? 

Jag är trött på Status Quo, men vet inte om jag är redo att bemöta verkligheten. Jag har slutat gråta över spilld mjölk, men vet inte om jag hårdnat till den grad att jag kan tackla en stormvind. Jag tror att jag har upplevt all sorg och smärta som går att uppleva. Jag tror att jag har upplevt allt. Det är vad jag tror. Jag är krossad, han har krossat mig. Men kommer jag verkligen aldrig gå vidare, aldrig glömma, aldrig igen bli en stark människa? Han har redan glömt mig, redan tillmätt sin första kärlek som en pokal att lägga på hyllan. För honom är det dags för andra upptåg, andra meriter, en framtid där jag inte finns eller behövs.

Men jag då, har jag nu inte sörjt nog? Är det inte nu det riktiga livet börjar? Jag har det största kvar framför mig. Vad jag väljer och beslutar att göra,  är det som bestämmer mitt liv. Jag vill bli den bästa jag någonsin kan bli. Jag har gått ett steg bakåt, men nu ska jag gå två steg framåt. Världen ska få bevittna vem jag är. Nu är jag här, en gång för alla! Lägg mitt namn på minnet!
 




Det är inte slut än. Mitt liv är inte över för att du försvann!

Jag kommer att blir större, än jag någonsin hade kunnat bli med dig.




 

I min orangea tröja


Klockan är strax 11 på kvällen, och jag har precis varit i telefonsamtal med min mammis i ungefär en timma. Ibland går det för sig. Nu är jag rätt så fysiskt trött, eftersom att jag kom hem ganska sent efter kvällskursen. Så nu ska jag hoppa i duschen, och sedan bädda ner mig för ett avsnitt Sopranos innan det är dags att sova. 




Idag hade min orangea Gant-tröja, som jag köpte i somras, premiär. Jag borde använda den mera. Den får mig att känna mig sofistikerad och färgglad. Det är ingen bra bild jag knäppt så här på kvällskvisten, men den orangea tröjan kommer nog att återvända till bloggen här framöver. Fin är den i alla fall, och jag gillar den skarpt!


God nattis!




 

Usch, denna dag!

Har suttit i biblioteket och pluggat några timmar. Nu tar jag bussen till universitetet för att gå på kvällskursen i littvet. På väg ut från bibblan lånade jag med mig en film och en bok. Har blivit sugen på att läsa massor av skönlitteratur igen. 

Det är kallt och rått ute, en sådan där höstdag man helst vill glömma.



Snabba cash


Jag tog och sålde min gamla Ipad som egentligen var pappas, men som jag fick, men som jag inte hade användning av ...
Så nu har jag alltså inte längre någon Ipad, för nu har jag skickat iväg den till adressaten som köpt den. 





1500 spänn har trillat ner i min ficka. 
Vad ska jag göra med dem? :)

Hmmm .....




Shopping näst på tur!







En tråkig måndagskväll

 
Något annat som är så bra med storstäder, är att man alltid kan hitta på något att göra om man har tråkigt en vardagskväll. Det är bara att ta tunnelbanan och dra till något köpcentrum, eller ut till city om man nu vill det. 
 
Denna kväll kände jag mig lite nedstämd och kände för att åka till ett köpcentrum och titta på lite saker. Så då gjorde jag det. Tittade på höst- och vinterskor, och var ganska nära till att köpa ett par primeboots. Men sedan tänkte jag att anledningen till att jag ens funderar på det är för att det är en sådan hype kring primeboots just nu. Jag har sagt till mig själv att jag ska sluta köpa en massa kläder och skor som alla andra har och köper. Så istället gick jag till akademibokhandeln och kollade på almanackor. Sedan svängde jag förbi MAX och beställde en hallon-lyxshake, och nu är jag på väg hem.
 
Var på akademibokhandeln för att köpa endast ny kalender utan omslag, till min gamla kalender som jag köpte förra året. Men hittade denna som är både smidigare och billigare än att köpa nytt kalenderinnehåll till den gamla. Så jag tror att just den får bli 2014-kalendern, om jag nu inte faller för någon annan. Jag har ju några månader kvar på mig till att införskaffa nästa års kalender.




 

Funderar över framtiden


Jag sitter och kollar runt på olika hemsidor och utbildningar, och funderar över vad jag ska ta mig till härnäst. 
Det funkar ju inte riktigt att hålla på och läsa litteratur hela tiden, och historia och filosofi hoppade jag ju av.  Som den samhällsmedborgare man är får man ju tänka realistiskt också: Vad kommer att ge mig ett jobb?!


 
Jag känner att min klocka tickar. Samtidigt som jag vill strunta i den och leva mitt ungdomliga, bekväma, galna liv, så tänker jag också på att ju längre jag väntar, desto längre tid kommer det att ta för mig att kunna skapa mig något eget utan mina föräldrars hjälp. Det kanske inte är så roligt att bli klar först när man är 35 bast. Då hade man kanske önskat att man varit lite smartare och försökt att kombinera studierna med det galna ungdomslivet. Så nu sitter jag alltså här och funderar, vad jag ska ta mig till ....



Hur ängslig och fundersam jag än är, så skall jag inte förhasta mig. Att välja karriärväg är ett stort beslut. Så det måste få ta den tid det tar. Hellre lyckligt utexaminerad vid 35-års ålder, än att vara förtvivlad över den yrkesbana man valt redan i sina unga dar!


Jag har onekligen mycket att tänka på dessa dagar!


 
(Jag har ofta funderat på vad som passar mig.
>Här<
kan ni läsa ett inlägg om mina funderingar om framtiden, som jag skrev för nästan två år sedan.)








Söndagen den 6.e Oktober



 
 
Stickad kabeltröja från JC, Skärp från H&M

Jacka från Esprit, Väska från Longchamp


Känns ju aningen löjligt att stå och ta bild på sig själv genom spegeln, men i brist på tid och utrustning, får det så bli, tillsvidare ...



 

Möjligheternas stad


Lite städning blev det, men ingen läsning av Gogol's bok Kappan, denna söndag.
Istället träffade jag en ny människa som jag aldrig träffat förut. Tvekade lite till en början, men tänkte att man alltid ska försöka ge allt en chans. För man vet ju faktiskt aldrig vilka människor man kan träffa. Jag är glad att jag inte vände på klacken och gick i en annan riktning. Det är också det jag gillar extra mycket med Stockholm och storstäder, att det alltid finns möjligheter överallt. Man kan aldrig veta vad som händer, bara man försöker se dem och väljer att ta sig an dem. Idag kanske man sitter och deppar, nästa dag kanske man träffar sin själsfrände! Om man bara är öppen för möjligheterna!


Klockan är snart två på natten, och jag kom faktiskt precis hem. Efter att jag träffat denna nya människa, kände jag att jag behövde göra någonting. Jag hade mycket energi i mig. Så jag hörde av mig till F, min bästa vän (jag kan nog kalla honom bästa vän nu), och undrade om han ville ta en kaffe. 20 minuter senare möttes vi upp på Östermalmstorg. Jag köpte en pommes på Donkan, och sedan spelade vi biljard i ungefär två timmar, och sedan behövde jag gå till Donkan och äta igen. Därefter gick vi till en bar och beställde in varsitt glas alkoholhaltig dryck, och pratade om livet. Jag berättade att jag hoppat av historiakursen, och att jag hade andra nya planer. Nu så här efteråt känns det väldigt skönt att ha berättat det. Han tyckte inte att det var något konstigt eller speciellt anmärkningsvärt. Vi pratade om filmer och böcker, och om avslöjandet av den nya nobelpristagaren i litteratur, som annonseras ut nästa vecka. Vi pratade om att skriva egna böcker och filmmanus, och hur vi bäst ska gå tillväga för att göra det. Vi pratade om våra drömmar, tankar, och visioner. Det var en perfekt kväll för oss att göra det helt enkelt. 

Jag har haft en väldigt bra söndag. Den här dagen har fått mig på bättre tankar, och jag är väldigt glad över att jag har en vän som F, även fast jag mestadels brukar gå runt och skälla på honom. Men när vi har stunder som dessa, påminns jag om hur lyckligt lottad jag är som funnit en vän som kan mötas upp om 20 minuter för en kaffe, en mörk och blåsig söndagkväll i oktober. Jag vet att alla andra jag känner skulle ha skyllt på förkylning, trötthet, eller vad som helst. Men så är det ju. Bekanta har man många, men vänner ytterst få, om ens någon. Därför ska man ta till vara på dem när de uppenbarar sig.













 
 
 

Söndag


Hej! 

Det är mitt på dagen, och jag vaknade precis. Skönt att sova ut, efter en knasig vecka.
Idag hade jag tänkt att hinna med att städa rummet. Det ser verkligen förfärligt ut!
Sedan ska jag också ta och läsa Kappan av Gogol, inför seminariet i rysk litteraturhistoria-kursen imorgon. 
Vi får se om jag hinner ta mig ut en sväng också, någonstans, en promenad eller så.





Så här ser jag ju inte ut nu då, utan knäppte bilden via Photobooth igår innan jag skulle dra ut.
Denna bild pryder nu också bloggen som min profilbild. 




Ha en bra söndagseftermiddag!



 
 
 

Glass i stora lass!


Sitter framför datorn och käkar glass, Päronsplitt. Är uppe i min 6.e på raken nu.
Väldans trevlig lördagkväll. Sitter och är lite tankspridd, faktiskt . . .



Vet inte vad jag ska hitta på. Klockan har passerat midnatt. Kanske börja skriva på en stor roman ...



 

Min själ är ensam


Jag är en ensamvarg. Så har det alltid varit. Vissa stunder är jag mycket glad över att ha människor runt omkring mig. Men ibland känner jag att jag inte klarar en minut till i människors närvaro, särskilt när det är människor jag måste vara tillgjord inför ... Då måste jag bara resa mig och gå, till en plats där jag kan andas ut.

Jag gick, utan att säga ett ord.
Vad skulle jag ha gjort? Luften i rummet höll på att kväva mig. 






" In life one must choose between boredom and suffering."
- Madame de Staël








Lördagen den 5.e

 
Jag är på väg ut till city denna lördagseftermiddag. Ska krascha Buttericks på Drottninggatan för att köpa med mig en Sombrerohatt.
Därefter är jag redo för kvällen!


 
 
 
 
 
 
 

Löptur på stan en fredagskväll

Fick ett nyck, och fick för mig att jag skulle dra ut till stan och löpa. Så nu har jag, denna fredagskväll löpt i rusande fart från Sergels Torg, uppför Götgatsbacken i Slussen, och nu till sist hamnat i Skanstull! Det är en ganska uppfriskande känsla att med hög ljudvolym i hörlurarna springa genom stan bland en stor folkmassa: ibland går det fort, ibland långsamt, och man vet aldrig vilka hinder som kommer i vägen. Det är en skön adrenalinkänsla!

Nu sitter jag och väntar på Franso och Månsan, och att de ska komma tillbaka från Öl- och Whiskeymässan. Vet inte vad vi hittar på. Själv ska jag i alla fall absolut få tag på någon bulle att köpa någonstans. Det är ju trots allt kanelbullens dag idag, och jag är ju den som håller hårt på traditioner, oftast! 

Ha det gott!







Beger mig ut i mörkret





Men vet inte vart jag är på väg ...







Sopranos - End of season 2

THE SOPRANOS

Från igår kväll klockan 22, har jag sett de återstående 8 avsnitten av säsong 2, som jag hade kvar att se.


Ikväll börjar jag på säsong 3



T. Soprano


Det finns många bra karaktärer i serien, men ska jag säga någon liten favorit, så är det den här mannen:
Paulie
Halvt flummig, och allmänt skön! Gillar hur han kan slå om från ett härlig skratt, till ett gravallvarligt ansikte!



Silvio
"Just when I thought I was out...they pull me back in!"
Silvio reciterar Gudfadern.




Jag ser fram emot säsong 3!



Ha en bra fredag!




 

The Hunger Games - Catching Fire

 
 
En film jag längtat efter!

Lite:

Du-är-för-stor-för-Harry-Potter-varning här! 

Men whatever! Jag ska stå först i kö bland alla 13-åringarna! Har kanske inte läst alla böcker, och tänker inte göra det heller. Men kan knappt vänta på att få träda in i känslan då man verkligen känner det som att man befinner sig i en annan värld än verkligheten, som på Harry potter-tiden! Den första HG-filmen såg jag två gånger på bio, fråga inte varför.

Den 20.e November är det premiär för uppföljaren på dem svenska biograferna!

Ses där alla HG-fans!
 









Funny Games



Vrickad film!



Har precis sett Hanekes film från 1997, Funny Games.
Har aldrig blivit introducerad för denna filmmakare förut, förrän ikväll. 
Men nu har jag alltså sett Pianisten och Funny Games.


Vet inte riktigt hur jag ska uttala mig kring denna film. Är lite mållös faktiskt, och vet inte hur jag ska komma vidare. Har svårt att sätta fingret på vad jag just har sett. Under filmens gång kom jag att tänka på filmen Eden Lake som jag såg på Bio år 2008. Jag tänkte att det var en liknande film, d.v.s ett lyckligt par åker ut till ett idylliskt landskap för semester, men blir istället överraskade av några mystiska personer. Filmen går ungefär ut på att protagonisterna gör allt för att fly, men som publik i biosalongen, vet man alltid att antagonisterna är steget före, vilket hela tiden gör det väldigt obehagligt, då man får följa protagonisterna då de hela tiden går rakt mot fällan. Funny Games var inte riktigt så, även fast den var lite så. Jag ska inte gå in på detaljer, eftersom jag då spoilerar överraskningsmomenten i filmen för de som avser att se den.

Det är en film man ska se helt enkelt! Den är väldigt knasig! Vrickad!







 Michael Haneke



och nu fortsätter jag min filmkväll med att se Sopranos ...




Får jag kyssa den hand som spelar Bach?


Idag har jag varit ganska lat. Har äntligen träningsvärk igen, efter att ha spelat fotbollsmatch igår. Jag säger äntligen, därför att jag inte tränat på hela sommaren fram tills igår, förutom någon enstaka sporadisk tennismatch, eller fotbollspelande ute i trädgården. Så jag välkomnar träningsvärken med en sorts glädje. 

Mitt rum ser ut som en soptipp, allt ligger huller om buller igen, vilket är ett tecken på att det behöver städas och organiseras. Men det tänker jag inte göra nu. Jag väntar på mitt infall, som kan komma när som helst, ja, till och med mitt i natten. Det är då det städas som bäst! Jag säger som Peter Aalbæk Jensen, grundaren av det danska filmbolaget Zentropa: Man ska ta till vara på sina infall! (även om det innebär att man sätter sig upp mitt i natten och kommer på att man ska avskeda sina anställda)
 
Just nu sitter jag och dricker ett glas mjölk och äter chokladmousse, som jag köpte i affären nyss.
Kände att jag behövde gå ut i det friska vädret och ta en promenad, efter att jag sett filmen Pianisten av Michael Haneke, som är en österikisk regissör. Det var min kompis som lånade mig denna och en till film av samma regissör, så idag tänkte jag att skulle ta och se dem. Det är inte direkt några lättsmälta filmer ...



Var sugen på någonting sött, men avstod från att köpa godis. Så det blev ett glas mjök, och lite färdigköpt chokladmousse. 



Pianisten handlar om en kvinna som är en väldigt uppskattad pianolärarinna vid konservatoriet i Wien, som bor tillsammans med sin mor som aldrig släpper tyglarna om henne. Under hennes yta döljer sig farliga och häpnadsväckande passioner, som kommer upp till ytan när en stilig ung man vid namn Walter Klemmer uppenbarar sig. "En hemlig, sado-masochistisk och farlig passion väcks - men inte utan konsekvenser."




"Får jag kyssa den hand som spelar Bach?"
- Walter Klemmer, presenterar sig för pianolärarinnan



Vad jag tyckte om filmen?
Tyckte att det var en väldig kompakt och tät film, blev aldrig uttråkad, eller kände att filmen började sväva iväg. Tyckte också att det fanns en bra kemi mellan Erika och Kremmel. Musiken som jag introducerades för gör att jag tycker om den lite mer. Har nämligen fattat tycke för filmer som refererar till och har inslag av klassisk musik. Annars en väldigt bisarr, men tänkvärd film!





Nu ska jag koka potatis och steka köttbullar, och sedan ska jag se den andra filmen som min kompis lånade mig.







Vem är du för mig?

 
 
 Ärligt talat är jag starkare nu än jag någonsin varit förut, inför dig. 
Visst, anblicken av dig gör fortfarande ont i mitt hjärta.
Men jag vet, att livet inte är över, när jag inte längre ser dig.


Mitt hjärta värker, men jag överlever det ...
 
 
 
Men du då?
Har jag blivit till ett dammkorn i din inre vrå?
 
 
 
 

Matchen som var



Det blev en flopp!

Laget vi mötte var riktigt bra, och vi hade faktiskt ingen chans. 
För min egen del kan jag bara säga att jag är glad.
 
 

Jag kan ärligt säga att jag inte längre är rädd för att spela fotboll med en massa killar.
Självklart förstår jag att jag oftast inte kan komma upp i deras styrka och snabbhet, men jag är så pass självsäker i mig själv som person på fotbollsplanen nu, att jag ignorerar det. Varför ska jag vara rädd, eller avstå från att spela, om jag nu faktiskt innerst inne bara vill spela? Det faktum att det är killar på planen ska inte hindra mig.  De får väl skratta ut mig om de inte vet bättre, istället för att faktiskt se mig som en medspelare. Sedan så spelar inte alla killar som Christiano Ronaldo heller. Det finns killar som är med som aldrig rört en boll ungefär, varför ska då inte jag få vara med bara för att jag är tjej?



Nej, jag är inte rädd längre!
 

Bild från kvällens match

I en sekvens var jag 10cm från att näta!
Fast nära skjuter ju ingen hare! Vilket är synd!



När Micke parkerat sin bil i garaget, promenerade vi tillbaka hemåt, till våra diverse hem (jag, Micke, och Eddie, Danne stack så fort bilen parkerade eftersom att han var sur). När vi kom till platsen där vi skulle gå skilda vägar, stod vi kvar en ganska lång stund i kylan och pratade om dagens match, om allas insatser, våra egna insatser, om laget i framtiden, osv. Det här är något jag verkligen saknar bland tjejer. Visst vi spelar också fotboll i ett lag, men det är aldrig så här som det är med killarna. Vi sitter aldrig i ett gäng och reflekterar över laget och våra insatser som lag, eller lyfter fram eller uppskattar någon för en särskild egenskap, etc. Det är därför jag är lite tveksam till att börja i damlaget igen. Efter den här kvällen funderar jag på att bara köra korpen med grabbarna, vilket jag inte har gjort förut. Det här var andra gången som jag spelade i laget. Ändå känner jag mig redan accepterad och uppskattad, och att jag får vara delaktig. Ingen i laget verkar tycka att det är konstigt eller förargligt att jag är tjej och är med och spelar. Hmm, jag har mycket att tänka på. En sak kan jag i alla fall konstatera:




Fotboll i mitt hjärta forever!
kan ju inte lägga skorna på hyllan redan, jag är för ung för det


Nu är jag vrålhungrig igen, ska äta!





Redo för fotbollsplanen!


Nu är jag mätt och glad och redo för att ge mig ut i kylan och mörkret för att möta upp grabbarna, och för att spela semifinal i korpen mot Schenker! Mest kommer jag nog att göra nytta genom att mana på dem andra! :) 

MOT FINAL!


 Taggad till tusen


Fixade lite match-käk i form av potatisgratäng, köttbullar, och det sista utav min snart utgångna isbergssallad, vilket passade utmärkt för min utsvultna mage!
 


 
 Tudiluu!
 
 
 

Snart




Jag vet vem jag är på väg att möta, men jag är inte rädd för konsekvenserna ...
 
 
 
 
 
 
 

Mitt besök i TV-huset SVT


När jag var inne på bokantikvariatet på Odenplan, såg jag en annons om att man kunde anmäla sig som publik till höstens inspelningar av Babel. Ni som inte vet så är Babel ett tv-program om litteratur som visas på SVT, med Jessika Gedin som programledare. 

Häromdagen surfade jag in på SVT's hemsida och tog chansen att anmäla mig, och fick sedan inbjudan skickat till mig i mailen. Så idag var jag på plats och bevittnade hur det går till när man spelar in ett tv-program.

Tidigare idag hade jag tvekat lite över att gå, eftersom att jag inte fick med mig varken Berra eller Alex (som är de enda jag känner som kan tänkas vara lediga på dagen). Men sedan tänkte jag, det är väl inte så farligt att gå själv ändå, jag borde försöka gå dit i alla fall! Så det gjorde jag. Satte mig jämte två trevliga tanter, som inte tyckte om skoltjejerna bakom oss som hela tiden höll på med sina mobiler, och var högljudda. Detta scenario fick mig till att, i tankarna, gå tillbaka till tiden då vi fick åka på teater med skolan, då alla tyckte det var dötråkigt medan jag alltid blev helt uppslukad och ville ha mer! Det var ganska uppenbart att majoriteten av ungdomarna ville hem, då programmet var i sitt slutskede, och man trodde att det faktiskt var avslutat, men fortsatte. OOOMG! hörde man ungdomarna viska. Det var så att jag själv fick en chock. Så ohyffsade ungdomarna är! 



I alla fall, jag blev helt betagen, som vanligt! 

Får ni chansen att sitta med på en inspelning av Babel, ni bokälskare, så gör det! :)



Utanför Tv-huset
 



När man kommer in i byggnaden. Här är folket som väntar på att få komma in i studion.Väldigt många skolungdomar, men också en del äldre människor kom till Tv-huset idag. 
 
 


Här bakom finns TV-caféet
 
 


I väntlogen
 


På väg in till studion
 
 

Själva Babel-studion, väldigt mysigt!
 
 

Måste passa på att göra en hyllning till programledaren Jessika Gedin, här längst ner till höger i en bild där hon medverkade som Nobel-pratare förra året. Tycker så himla mycket om henne, och är väldigt fascinerad av henne! Grym brud helt enkelt! Så det var kul att få uppleva henne i verkligheten!



Nu väntar min mage på en potatisgratäng som ligger inne i ugnen för tillfället.
Senare skall jag dra mig mot fotbollsplanen, ja ni läste rätt, fotbollsplanen! :)



PS: Missa inte veckans avsnitt av Babel på söndag kl 22:10! ;)
Del 6 av 12



 

Sergelstorgskaffe för en tia!

 
Precis varit i SVT's TV-hus och varit med som publik i inspelningen av veckans Babel-avsnitt, som var riktigt riktigt bra!
Jag skriver mer om det sen. 
 
Har bara druckit en merjuice idag, så är vrålhungrig. Sprang in på ICA på Sergels torg och upptäckte att de hade kaffe för 10kr! Och en massa kakor och muffins också för 10 spänn! Helt perfekt! Nu kan jag äntligen bojkotta pressbyråns kaffe! 
 
 
 

Nu sitter jag på tåget på väg hemåt, dricker kaffe, och äter min muffins. 

En bild från tidigare idag 
 
 
Om alla höstdagar var som denna, skulle jag välkomna alla höstar med öppet hjärta! 
 
 

Nu igen ...

Tänkte först vänta ut den här natten utan att göra något avtryck här. Men sedan tänkte jag: jag måste skriva av mig. För det här går inte längre. Jag ger upp natten. 

Vet att många andra har sömnproblem och går till olika läkare och psykologer för att söka finna problemet. Men själv vet jag att de inte kan lösa något. Inga tabletter eller elchocker i världen kan egentligen hjälpa, om nu problemet är på riktigt, ja alltså om det är fast rotat långt därinne. Sedan jag varit väldigt liten har jag alltid haft svårt att sova olika perioder. Självklart har det många gånger varit ett helvete för mig genom åren. Man kan inte precis säga till folk: >>ursäkta mig, jag har inte sovit något<< eller något i stil med: >>Jag har väldigt svårt för att sova<< Då kommer en massa oförstående folk och kastar ett: >>Du får väl sova lite mer då!<<, >>Sover du inte människa?<<, rakt i ansiktet på en, och då kan man inte annat än att hålla käft. 

Väldigt tidigt, (efter att ha uttalat mig försiktigt om vad jag genomlevde) förstod jag att jag inte skulle få gehör för mina problem, varken från föräldrar, kurator, eller läkare. Så jag struntade i problemen, och försökte leva som vanligt. Många gånger var jag uppe hela nätter, och sedan gick jag till skolan, som en halvt sovande zombie! Ja, det gick ju, till en viss gräns .... sedan blev en masa folk inkopplade ändå, och sedan efter det brydde dem sig inte om mig längre, då jag sa att allt löst sig! ... bara jag vet hur mycket jag har kämpat ... 

Jag antar att jag skulle kunna gå på en massa läkarkontroller, och göra allt vad vitrockarna säger, d.v.s: prova en massa elchocker, käka en massa piller, ta en massa sömnmedel, och tillslut, då man kommit fram till att ingenting fungerar, lösa det med att man är: Invalid! Handikappad i samhället, därför att man inte kan sova, och då kan man varken arbeta, eller äta, eller känna sig glädjefylld. Det ena leder till det andra. Visst, det skulle kunna vara skönt att leva på socialbidrag! Men hur mycket är jag värd som människa då? Ok, jag föddes så här, med dessa problem, men jag har ändå fötter, händer, och ben. Det kunde ha varit värre. Jag får helt enkelt kämpa! Och försöka göra det så behagligt för mig som möjligt, så att jag kan fungera som en normal person, d.v.s: jag får ta och undvika t.ex. arbeten som lärare, socionom, ekonom, eller andra yrken som kräver vissa tidpunkter. Jag får helt enkelt fatta val och beslut efter vad jag är! Typ starta eget företag, egen verksamhet, eller annan slags sysselsättning, vad som helst. Jag tror inte på att jag måste följa samhällets regler och system för att lyckas leva som en god och ansvarstagande medborgare. Jag tänker inte rätta mig efter systemet, jag får hitta en annan väg ....

Så får det bli, och så blir det!

04:37 SLUT!



Henok Goitom och Ölsvepar-rekord!


Vill ni veta vad konsekvenserna är av att bo i Stockholm?
Jo, så här är det: då och då med jämna mellanrum så blir man utsatt för rena rama kuferna!

Jag måste säga det, att idag träffade jag på en kuf, som var kufernas kuf!
Jag ska inte gå in på detalj, men bra skraj blev jag! Sms:ade F direkt, och skrev att jag: är förföljd!


Senare på kvällen mötte jag upp samma F, och vi gick till Kista bibliotek och såg Henok Goitom, AIK-spelaren, intervjuas av Hassan Alavi, riktigt bra! Därefter drog vi upp på våning 2 på Kista Galleria, till O'learys, för att se kvällens Champions League-matcher, och passade då också på att genomföra ölsvepartävling omgång 2: Franso försämrade resultatet med 3 sekunder, medan jag slog mitt rekord med hela 2 minuter! Det ni! Det finns inspelat på film! ;)

Senaste resultatet är alltså:
F: 15 sek
A: 1,58 min

Jag närmar mig!

Scenen

 

Jag och Franso, med Henok Goitom. Jag ser typ ut som en minidvärg bredvid de båda andra (ja, alltså inte minidvärgar då förstås, ni förstår ...).



Dessa två godingar tog vi och svepte i oss! 
(Jag är inte ett fan av öl! Urk! Men jag gillar att tävla ...)




 

Skona mig från dem!


Du frågar, om du skall skicka mig mina böcker? Kära du, jag ber dig för Guds skull, skona mig från dem! Jag vill icke mer bli ledd, road, eldad, mitt hjärta brusar ändå tillräckligt av sig självt. Jag tarvar vaggvisor, och det får jag tillfyllest i min Homeros. Hur ofta vyssjar jag ej mitt blods upprördhet till ro, ty något så nyckfyllt växlande mellan ytterligheter som detta hjärta har du aldrig sett. Käre vän, behöver jag säga det åt dig? Du som så ofta nödgats se mig slå över från svårmod till överdåd, från ljuv melankoli till ödeläggande passion. För övrigt pysslar jag om mitt stackars hjärta som ett sjukt barn; varje dess nyck blir tillfredsställd. Men låt det icke gå vidare! Det finns människor, som skulle förtänka mig det. 


Inte ens om Werther's stackars öde orkar jag läsa om nu. Jag är helt enkelt inte för en läsperiod för tillfället, snarare har jag nog precis kommit ur en, efter att ha intensivläst Dostokevskij och Tolstoj på senaste. Min ungdom vill ha förankring i verkligheten! Jag känner mig nyckfull och vill på äventyr. Jag känner mig optimistisk och glad, och vill göra något galet. Skona mig från böcker! 


                                                                            Nu går jag och lägger mig!