STIL OCH MODE INTRODUKTION


Här följer en "stil och mode" enligt mig.

 
 
 

Jag har funderat rätt mycket kring stil och mode eftersom att det är så eftertraktat av vårt kvinnliga kön. Mycket tid spenderar vi på mode och trender och på att vara helt rätt i tiden, inte minst spenderar vi väldigt mycket pengar på det också. Fram tills jag var 15 år var jag en riktig pojkflicka. Jag bar aldrig klänning eller kjol, visade aldrig benen, visade mig aldrig i linne eller bara axlar.  När jag sedan började gå runt i jeans och brottarlinnen, även fast jag kände mig halvt naken, kändes det verkligen som någon slags frigörelse. Eftersom jag alltid gått runt i tjocka tröjor förut var det även en stor grej för människor runt omkring mig att se mina axlar och armar för första gången. Jag fick många kommentarer om att jag såg annorlunda ut. Ja, jag var ju halvnaken, tänkte jag. Då kan ni tänka er vilket dilemma jag hade kring att bära bikini. Men iallafall ,när jag hade kommit över spärren att bära brottarlinnen, var det början till ett slut på min instängda pojkaktighet. Därefter antog jag en väg man kalla modets väg. Jag försökte hitta en klädstil som var min. Än idag har jag inte gjort det. Jag ska berätta varför. 

Åtskilliga gånger har jag kommit hem med ett flertal shoppingkassar fulla med nya trendiga kläder. Det är kassar som H&M, Gina Tricot, Bik Bok, kanske JC. Samtidigt som jag handlar i dessa butiker har jag alltid i åtanken att jag vill vara speciell och klä mig unikt. Främst handlar jag i dessa butiker därför att det finns mycket och för att det är billigt. Gina Tricot's slogan är ju "Mycket mode för lite pengar" "Titta in ofta, Du hittar alltid något Du har råd med". Det säger ju sig självt egentligen. Vilken tanke man än har om sig själv så kommer man att se ut som precis alla andra efter att man gått till H&M och Gina Tricot, och det är ju också det som är deras vision och mål; att nå ut till "alla".


Åtskilliga gånger som jag har kommit hem med ett tiotal nya kassar, åtskilliga gånger har jag också bärt ut ett tiotal kassar för att slänga så mycket kläder och onödiga prylar som möjligt. Många gånger har jag fått idéen om att slänga så mycket som möjligt och sedan börja om på ny ruta. Jag har då gjort misstaget att besöka samma gamla butiker igen som erbjuder snabbt mode till en billig penning men med en urusel kvalité. Jag har allt från baseballkepsar, sportjackor, oversize t-shirts, till fina kappor, högklackade boots, och skinnhandskar. Det är en sådan vulgär blandning att jag aldrig vet vad jag ska ha på mig.


Det som har kommit till min insikt de senaste dagarna är att jag måste börja nischa mig. Jag måste hitta de plagg som jag är och förblir totalt förälskad i, plagg som jag kan känna att jag kan ha på mig varje dag i en evighet, plagg som kännetecknar min stil som tidlös! Jag måste hitta mitt signum, något som folk kan beskriva som mitt, känna igen som mitt, veta att "det här" är jag helt enkelt, jag Anah V.


 

Därför ska jag nu rensa och sälja ut min H&M-garderob och göra den till MIN personliga garderob.

 

Jag hoppas att min stilsvacka snart är över . . .



 


HITTA DIG SJÄLV I EN AREAL AV VÄRLDENS KALIBER





Tidigt i livet börjar man fundera på vem man själv är. En del finner sig själva ganska fort, andra strövar omkring hela sitt liv utan att verkligen finna någonting. I slutändan handlar det om vem som ändå tar upp jakten. 
 
Jag-jakten

Snart har jag levt i två decennium. Identitet och integritet har alltid varit viktiga för mig och det går nästan aldrig en dag utan att jag funderar på vem jag är eller hur jag vill vara. Men fortfarande har jag efter två decennium inte riktigt kunna bli ense om det hela. Jag har så otroligt många olikartade intressen och passioner som inte riktigt går att förena och bli ett. Jag har förstås utvecklats och fått mer förståelse för vem jag är än då jag var 15. Jag har en bättre självkänsla nu än då. Men det hade varit skönt att verkligen veta vad jag ville för att kunna fokusera på detta till 100 procent. Men jag är av den karaktär som vill ALLT! Jag nöjer mig inte bara med något. Jag vill ha allting! Det är därför som det oftast inte mynnar ut i någonting.
 


Är jag en sportfåne som vill tävla i allt som kan mäta styrka? Bära mjukisoveraller, slitna sneakers, och gå runt och hånskratta åt tjejjer som slavar i modevärlden.



Vill jag vara en sofistikerad och karriärsinriktad kvinna som klär mig stiligt och anständigt?
Jag vill ha mycket på agendan, synas, träffa människor, göra mig ett namn, bli rik.



Eller gör jag mig bäst om jag bara struntar i samhället och gräver ner mig i böcker och studier?
Jag vill skriva böcker, essäer, och bedriva forskning, och vistas i intellektuella kretsar.
 

 

I slutändan blir allting en soppa.



Men jag vet var jag hör hemma mest. Men jag måste ändå försöka allt, undersöka allt och ta reda på allt, innan jag blir gammal och rättvisan skipar och allting ändå har sin gång.

Tiden förtäljer allt!


 
 
 
 
 

DRÖMMARNAS VÄG

Nu sitter jag uppe sent på kvällen igen och grubblar som vanligt. Men det nya året undslipper jag inte tankar om nya mål, visioner, och planer. Sedvanligt sitter jag och grubblar över vad som ska hinnas med och uppnås inom ett år. Vi talar självklart om det stundande 2012. Jag hade inte tänkt att världen skulle gå under just detta år, och därför siktar jag framåt som alltid.




Jag har alltid varit en för lat person för att följa mina planer till fullo. Ändå har jag alltid ansett att man måste gå till det extrema för att kunna uppnå ett verkligt mål. Därför har jag alltid planerat mina mål och planer noggrant och minutiöst. Men aldrig fullföljt eller påbörjat dem på grund av min lathet. Jag tror att det enda som fattas mig är; ÖVERTYGELSEN. Man måste vara övertygad! Endast då kan man uppnå någonting betydelsefullt. Endast då kan man tackla alla de hinder som uppstår och som ständigt testar en på vägen.


Inga drömmar är en drömmarnas väg ...
 




 

PÅ VÄG HEM


Kungsträdgården ...




2011 är ett förgånget år. Nu börjar ett nytt. Låt 2012 bli vad vi alla önskar ... 

Senast jag skrev ett blogginlägg var i fredags. Då var jag på väg upp till Stockholm. Och nu är jag på väg hem igen. För varje gång jag kommer upp hit till huvudstaden känns det som att jag blir mer och mer bekant med denna stad, Stockholm blir också mitt. Men jag antar att man måst bo här och steg för steg plocka alla de Stockholms societetspoäng för att bli än mer Stockholmare. Kanske blir det nästa år, kanske blir det redan i höst. Eller kanske blir det någon helt annanstans, USA, England, Göteborg, Uppsala, Lund, eller bara kära gamla hemstaden.




Vi får se kära vänner.

Inför ett nytt år har jag alltid stora drömmar och förhoppningar.

Ja, 2012 ska onekligen bli mitt. Mitt, det säger jag om alla år. De ska alla bli mina.

Stort, mästerligt, oförglömligt!


Farväl Stockholm för nu,
Hej 2012!