Lyxiga presenter

 
Har precis varit ute i kylan och mött upp min morbror som hade kommit bort sig, och inte hittade in. Han har kört en vän från Halmstad till Arlanda, och nu ska han övernatta här. 
 
Tidigare under dagen hade han varit inne på Louis Vuitton-butiken på Birger Jarlsgatan och köpt en present till sin fru, bara för att han kört en vän till flygplatsen. Han har stil min morbror! Är avundsjuk! Själv har jag varit inne i LV-butiken en gång, och det första som slog mig var: det är en massa asiater här! Så man är ju väldigt uppskattad som asiat så att säga, när man går in där, eftersom att dem tror att man ska spendera en massa pengar! .... När jag blir stor så ...

Om man vill hänga i en asiatisk miljö så ska man alltså sticka till Casino Cosmopol på Vasagatan, eller hänga inne i LV-butiken! 

Det är en massa asiater i butiken, utbrast också min morbror, när han berättade om sitt besök på Birger Jarlsgatan 5, haha! 

 

Det döljer sig en LV-plånbok däri !!!




 

Väska från Longchamp

 
När jag besökte min favoritbutik Holmlunds i Uppsala, efter jul, då butikerna var inne i reans absolut sista skede, såg jag denna Longchampväska (se nedan) och föll som pladask för den. Hade varit ute efter en standard/vardags-väska en lång tid, men inte funnit den perfekta. Jag hade stora tankar om att spara ihop till en LV Neverfull, men gav också upp det, då alla mina sparade pengar rök till all sommarshopping som jag inte kunde hålla mig ifrån. 


 


 
Väskan var nedsatt till halva priset. Originalpriset var 3500:- Även om halva priset på det är rätt maffigt också, så tänkte jag att det var för bra för att inte slå till. Det är inte ofta man finner Longchamp-väskor nedsatta till halva priset. Sedan fanns det bara en enda av denna modellen kvar inne på Holmlunds! Har sett modellen i andra butiker, där den inte var nedsatt. Så jag slog till, och ångrade mig aldrig! 






 
 



Dessförinnan funderade jag ganska länge på den klassiska Longchampväskan, som kostar 800:- i Mediumsize. Men jag gick och väntade för länge, och såg alldeles för många på stan som hade den här klassiska Longchampmodellen, att mitt begär efter en likadan avtog succesivt. 



 
 









 
 

Plånbok från DKNY


Jag tänkte lägga upp lite bilder på shoppingen från i somras. 

Först ut är min nya plånbok från DKNY, som jag köpte här i Stockholm i butiken RIZZO
Jag hade länge velat ha en ny plånbok, efter att min gamla från märket Guess hade blivit alldeles för utsliten, men inte hittat någon som jag verkligen ville ha. När jag såg denna plånbok i butiken Rizzo, i augusti, så funderade jag ett tag innan jag kom tillbaka och slutligen köpte den. Först var jag ute efter en lite större plånboksmodell, men tänkte att den här modellen både är rymligare och smidigare i väska och hand, så då blev det den. Valde mellan svart eller crémefärgad, och som ni ser på bilderna nedan, blev det den crémefärgade. 


Nu efter att ha haft den i någon månad, är jag väldigt nöjd med den!





 







 

Fotbollskärlek


Jag måste säga detta!

Att jag saknar min stora kärlek i livet!

Igår när jag talade om mitt förflutna med en vän, så kom jag åter på tanken att förenas med det. 
Varför ska jag vara ifrån den jag älskar? Hur länge kommer jag att leva?!

Så, idag, som på beställning från ovan, kom det jag väntat mig allra sist. Gud har hörsammat mig, eller åtminstone har han beaktat min önskan: Idag, ganska nyligen, fick jag ett meddelande på Facebook från min senaste fotbollstränare som frågar om jag är sugen på att komma ner och träna igen. 

Jag tog chansen till att vara rak och uppriktig, eftersom att jag inte orkar ta upp fotbollen igen om det ska vara sådana problem med det självklara! Jag sa att jag inte tänker satsa om jag inte känner att jag får stöttning uppifrån, alltså från själva klubbens sida, eftersom att jag i alla andra klubbar alltid känt att jag haft klubben bakom mig, som stöttar mig som fotbollsspelare, och så skrev jag en massa annat också. Min tränare var inne på samma spår, och han jobbar på att rekrytera fler spelare till laget, och försöker komma överens med ledningen i klubben för att se vad de kan erbjuda sina damspelare. Vilket jag tycker inte är mer än rätt! Det är inte så att jag är ute efter någon värsta fet lön för att spela i en division-3 serie eller så. Det viktiga är bara att jag känner att klubben är bakom mig, som fotbollsspelare, att de åtminstone försöker att göra det så bra för mig som möjligt, som väljer att satsa på, och spela för klubben! (De satsar ju faktiskt på att komma upp i 2.an, och på lång sikt bli ett etablerat div1-lag!) Jag ska känna mig välkommen och uppskattad! Nu talar jag inte bara för mig själv, utan alla tjejer som spelar fotboll, och som lägger ner sin själ för laget och klubben, men ändå blir förbisedd till förmån för herrarna!


Vi ska stå upp, och säga vad vi tycker!
I slutändan tränar vi lika mycket som herrarna gör!
Det är inte mer än rätt att vi blir hörsammade!

Ok, nu börjar jag sväva iväg och bli hysterisk!



I alla fall, min tränare skulle avvakta och höra av sig till mig. Om han kan rekrytera fler spelare, så kommer han att stanna och fortsätta med laget. Jag hoppas på det! Saknar fotbollen alldeles för mycket för att någonsin lägga av. Jag har sagt att jag lagt skorna på hyllan ett antal gånger nu, men kommer alltid tillbaka .... Det är kärlek som sagt!



Min första tävlingsmatch efter min knäoperation 2010.

WIK, Småland.





 
 

Get your cannons ready



 Jag är på väg till skolan, men jag sitter och drömmer ....




Rolling up the windows of my '96 Buick
So the rain can't get inside of it
I have more dreams than you have posters of your favorite teams 
You'll never talk me out of this


 It takes more than I got to hold my tongue
You shot me with wooden gun
And though the shot won't kill me it still bruises skin
that you don't believe in what your mouth runs

 
 Get your cannons ready, light the wick
It will take more than an argument to change my mind
So why keep trying?
Keep trying, and you will never talk me out of it









Vandring i staden


Denna söndagen har jag tillsammans med min vän F:
avlagt en timma för studier på Studentpalatset, druckit kaffe och ätit våffla uppe på observatoriekullen, och sedan vandrat en riiiiiktigt låååång sträcka. Först var det meningen att vi skulle promenera från Odenplan till Sergels torg för att sätta oss inne på kulturhuset och spela ett parti schack. Men sedan kändes det så himla friskt och härligt i luften, att vi gjorde det till en rejäl vandring!

Vi gick alltså från Odenplan till Sergels torg, och från Sergels torg till Hornstull (för att hämta upp lite saker som jag glömde hos Abbe igår), och sedan från Hornstull till Skanstull, där vandringen slutade och vi gick upp till F för att käka mat. F gjorde en riktigt grym linsgryta som vi åt tillsammans med ris. Det är bara att konstatera att F kan göra riktigt god mat att äta när man är vrålhungrig, vilket jag inte alls trodde om honom! Men det har han alltså visat prov på nu några gånger!
Rätt impad!



 Allt som allt kan vi uppskatta sträckan som vi promenerat idag till över 1 mil!
 Jag hoppas och tror att kroppen kommer att värka imorgon!
 
 
Har fått mersmak för långa vandringar!

I dessa skor gick jag på en oplanerad långvandring idag, ganska obekvämt.
Till nästa vandring får jag utrutsta mig lite bättre!




Nu säger jag God Natt som avslut på denna ganska intensiva men spännande vecka!
Nu är jag verkligen trött!



 
 
 

Mot Studentpalatset

 
Idag kom jag hem klockan 9 på morgonen, och lade mig för att sova några timmar. Nu är jag lite piggare, fortfarande ganska seglivad i kroppen, men är ändå helt ok. 

Ska möta upp F på studentpalatset snart om någon  timma, där vi ska sitta och plugga lite, en söndag som denna. F har aldrig varit på Studentpalatset förut, så det blir första gången för honom. Studentpalatset ligger på Odenplan, och dit kan alla studenter komma för att sitta och studera. 




Kofta från Soya Concept, Jeans från Levis, Skor från XIT


Skinnjacka från MQ, Väst från Esprit


Middagen på Kaknästornet


Igår var jag alltså ute på en helkväll. Först av allt skulle jag och min vän Franso fixa en födelsedagspresent till vår vän som bjudit oss på 30-års fest. Vi bestämde oss för att köpa ett presenkort på Berns, och bjuda ut honom på frukostbuffé nästa helg. När vi åtagit oss denna uppgift, åkte jag och Franso till Kaknästornet där vi hade bokat ett bord, för att tillsammans fira att vi båda bott i Stockholm i ett år, nu i september. Först hade vi tänkt att äta på Gyldene Freden. Men jag var nyfiken på Kaknästornet, så denna kväll åkte vi istället ut till Djurgården istället för till Gamla stan. 

Jag ska inte säga att maten var spektakulär på något vis, men som så många andra redan sagt, så är det värt att göra ett middagsbesök för den vackra utsiktens skull. Sedan kan man också besöka tornet för att fika, eller bara åka upp och se utsikten, vilket jag själv inte tycker är värt att betala 50:- för hissavgift. När man bokar bord i restaurangen slipper man hissavgiften. 

Efter att vi ätit och skålat för Stockhom och framtiden (ska berätta mer om detta i ett annat inlägg), begav vi oss iväg till Hornstull där vår vän bor. Ett väldigt trevligt mingelparty med många nya och okända ansikten, gjorde min kväll till en väldigt rolig kväll. Abbe, som vår vän kallas, bjöd på gott tilltugg, och tog utmärkt hand om alla gäster. Jag och Franso stannade till klockan 2 ungefär (vi var bland dem sista gästerna), innan vi drog hem till F, där vi satt och pratade en stund, och sedan somnade vi framåt 5-tiden, trötta som vi var. Särskilt jag som inte hade sovit så mycket senaste natten!



Jag i Kaknästornet


Plankstek och potatis, amerikanskt vin från Kalifornien som var fruktigt och gott.





Även om inte maten var spektakulär så var iallafall utsikten det

 Utanför Kaknästornet



Ganska tråkigt med dålig bildkvalité, funderar på att börja använda mig av systemkamera, för att på så sätt kunna fota bättre bilder. Så förhoppningsvis kan jag bjuda på lite fler högkvalitativa bilder härframöver i bloggen. 




 
 

Röd är min favoritfärg

 
Jag skall strax bege mig ut på stan för att möta upp en vän. Först ska vi gå en runda för att inhandla en present till en annan vän som firar 30 år ikväll. Sedan är det tänkt att vi ska åka till Kaknästornet och äta middag, för att fira att vi, jag och min vän, båda bott i Stockholm i 1 år nu. 

Mycket firande idag! 




Idag har jag på mig min favoritblus som är från märket Bondelid, och som jag köpte på MQ förra året.
Senast jag använde den var i februari, så nu tänkte jag att det är dags igen. Byxorna är från H&M, Skorna från Skopunkten, Örhängena hittade jag på en marknad, och Klockan Movado, som nästan alltid är med!




 
Det är även årspremiär för favoritkappan från French Connection! 
Jag tröttnar aldrig på den! 




Jag antar att jag är tillbaka imorgon och berättar om allt som inträffat idag.
Tudiluu! 



 
 
 
 
 

GMU Rekryttest



För ett par dagar sedan träffade jag en tjej som gjort GMU.
Eftersom att jag alltid har velat göra den, blossade min nyfikenhet upp till en maxnivå, och jag frågade ut henne om allt möjligt. Allt detta var så inspirerande för mig, att jag på allvar igen funderat på att verkligen göra det. Vad som fick mig att ge upp denna tanke förra gången, var att jag kände mig stressad efter studenten till att välja en stabil väg att gå, och då valde jag att flytta och börja studera. Men jag är en sådan som aldrig kan släppa en tanke när den väl funnit sig till rätta i mitt huvud. Den sitter och gnager där inne, tills jag verkligen försöker att realisera den. 

Så när jag kom hem efter att ha träffat den inspirerande GMU-tjejen, knappade jag in på försvarets hemsida, och skickade iväg en anmälan. Idag fick jag koden till rekryttestet, hem i brevlådan

Förra gången jag gjorde det här rekryttestet fick jag möjlighet till att komma på fysiska tester, men valde att aldrig åka, p.g.a. feghet ...

Kanske är det dags nu!








Organiserad fredag

 
Idag har jag gjort min fredag till en organiserad fredag. Har varit och handlat, städat, och håller nu på med tvätten och matlagningen. Hösten är verkligen här för att stanna. Det duggar lätt, är grått och mörkt klockan fyra på eftermiddagen, och blåser hiskligt! Rått och kallt med andra ord! Det är sådana här årstider man alltid ska åka iväg till något varmt land och ta sig an nya äventyr, när allt här hemma i Sverige börjar bli tråkigt. Vilken tur att jag snart ska iväg till Istanbul i Turkiet! Ser så mycket fram emot det, eftersom att det var så länge sedan jag reste (sommaren förra året). Ja, det är verkligen lyxigt nuförtiden, att man bara kan ta ett plan till vilket land som helst, p.g.a att man tröttnat på hemlandet. 


Idag är jag alltså hemma, lagar god mat, äter kvällsfika, och kryper ner i sängen för att kolla på film eller serier. Jag tror att jag fortsätter på serien Sopranos, är inne på sjunde avsnittet i säsong 2. 


Imorgon blir det lite festligare, då jag är bortbjuden till en vän som firar 30 år!
 

Himmelskt goda kärlekmums! 
(som jag inte bakat själv)



Mina jobb-outfits

Jag ska inte dölja att jag är väldigt förtjust i kläder, mode, och stil. Oftast vill jag dölja min tjejiga sida, vilket jag tror har att göra med pojkflickan i mig. När jag var yngre gick jag bara runt med en fotboll under armen, och kände aldrig riktigt att jag passade in med tjejerna. Att de i sin tur såg mig som just pojkflicka, gjorde mig lite förlägen inför allt tjejigt, eftersom både jag själv och de andra inte tyckte att jag passade in där, på den tjejiga sidan ...

Men som sagt, ett intresse för kläder och mode har vuxit inom mig. Det sista året på gymnasiet bytte jag skola från en sportskola till en lite mer snobbigare skola (p.g.a att jag skadade mig och inte kunde fortsätta på sportskolan). Jag hade då lättare för att experimentera lite, gå i höga klackskor, trendigare kappor, och blusar, även om jag fortfarande sågs som sportig.
På studentdagen kom en tjej fram till mig, (jag tror att hon var lite alkoholpåverkad) och ville säga några ord till mig som farväl. Hon sa att hon alltid tyckt att jag varit väldigt stilig! Att jag alltid varit den stiliga. Sedan gick hon iväg och fortsatte skrika över studentens lyckliga dar ...
 
 
 
Här nedan följer bilder på några av mina jobboutfits från hösten förra året, då jag jobbade som kassörska i en nagelsalong.


Topp från Oasis, Satinbyxor från Vila, Pumps från Deichmann.







Blus från Vila, Chinos från Topshop, skor från Vagabond



Jacka från MQ, Halsduk från Lundbergs, Jeans från Levis, Skor från Vagabond





Topp köpt i Vietnam, Jeans-Levis, Skor-Tamaris, Klocka-Movado (studentgåva från mormor)








Provar en Ganttröja



Blus köpt i Vietnam, Jeans-H&M, 


 Casual day i salongen
Kofta H&M, Topp MQ, Jeans Gina Tricot



Lunchpaus,
Topp från Gina tricot, Armband från Sisters


 I gallerian där jag jobbade


 Mössa från Åhlens, Jacka från Esprit, skinnhandskar från MQ



Min absoluta favoritkappa från French Connection, som jag lade alla mina julklappspengar på, det året jag fortfarande gick på gymnasiet sista året. Jag var inne på den unika butiken Våran Kåk i Jönköping, och sedan var jag så kär i kappan, att jag återvände dagen efter och köpte den i en storlek större, därför att det inte fanns några andra storlekar kvar. Det kallar jag ovillkorlig kärlek! 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 

Jag öppnar upp mitt hjärta

 
 


 
Igår satt jag och skrev ett väldigt långt inlägg om mina vägskäl i livet, och sedan tänkte jag på varför jag skriver allt det där i en blogg. Jag har alltid varit en person som har försökt att hålla allt för mig själv, och alltid haft så fruktansvärt svårt för att kunna tala om personliga saker eller att dela mitt privatliv med andra. Jag har alltid trott att styrkan ligger i att kunna bära på och kunna tackla alla svåra känslor på egen hand. 

Sedan läser jag i andras bloggar, där olika personer skriver om svåra saker i livet, och delar med sig av det personliga, och på så sätt lättar på sina hjärtan. Jag tycker att det är väldigt beundransvärt! Samtidigt som man lättar på sitt eget hjärta, och på så sätt kan finna kraft i livet, inspirerar man andra. 

Förut hamnade jag på den här tjejens blogg:
 http://christineiparis.blogg.se

Hon skriver om hur hon lämnade familj och vänner för att flytta till Paris i ett år, för att ge sig i kast med någonting nytt, efter att ha fått sitt hjärta brustet. Nu efter 4 år är hon åter i Paris, lycklig tillsammans med sin franska pojkvän. Hon skriver om livet i Paris, och om både svåra och lyckliga dagar som hon upplevt dessa 4 år. Jag fastnade verkligen för hennes blogg, som jag tycker är väldigt genuin och inspirerande. 

Efter allt detta tänkte jag att jag själv ska försöka skriva om de saker som jag inte kan tala med andra om.
Visst kan det bli personligt, men det är ju också en stor del av den jag är. Varför ska jag hålla allt detta för mig själv? Jag tror att det kan vara väldigt bra för mig att hitta en trygghet och en glädje över att ha en plats där jag kan få skriva om vad jag vill och känner för. Givetvis finns det ju också gränser, jag kan inte skriva om ALLT som jag känner och upplever. Det finns ju gränser för personligt och privat. Ni förstår.

Kanske börjar jag skriva om mitt förhållande till kärlek, hur tom jag känner mig ibland, och hur mycket jag saknar killen som lämnat mig med ett brustet hjärta ... men också om alla mina drömmar, hur jag upplever vardagen, och om allt annat jag suktar efter, såsom kläder och skor, och soliga resor, och allt som är ytligt! 

 
 
 
Ja, bloggen kan ses som terapi, helt enkelt!

Vi får se var jag och den här bloggen är om 4 år.



 

Vägskäl

 
 
 
 
 
 
 
Det här inlägget är tomt ...
 
 
 
 
 
 
 
 

Om mig


 

Hej!


Jag är en tjej som är 21 år gammal, och jag flyttade till Stockholm hösten 2012, då jag ledsnat på småstaden. Således tog jag all min packning och satte mig på tåget som förde mig 400 kilometer bort från min hemstad, och hamnade här i huvudstaden. Efter 1 år i Stockholm känner jag mig alltmer som en storstadstjej och allt mindre som en småstadstjej, även om jag också uppskattar grenar och stenar ute i de småländska skogarna. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på universitetet, men försöker fortfarande att komma underfund med vad jag vill göra i framtiden. 

Här i bloggen får du som läsare ta del av min jakt efter en passande karriärbana, och mina tankar och visioner om livet, alla mina projekt som jag drar igång, men kanske inte alltid avslutar eller ens påbörjar. Rätt och slätt är jag en rätt knasig tjej som oftast har alltför många bollar i luften. 

Följ med mig i bloggen, och ta del av min vardag, mina drömmar, tankar, personliga åsikter, och bilder, och givetvis i realiserandet av mina framtidsplaner! Jag hoppas kunna blanda rent strunt såsom allmänt pladder om ditten och datten, bilder på bullar och kakor, utlåtanden om exklusiva väskor och skor, men också skriva mer tänkvärda inlägg om allt möjligt som kan tänkas röra en en ung kvinnas hjärta! 



Håll till godo!

A. Silencia
 
 
 
 
 
 

Små Fakta om Mig



 
  

Signatur: Ana Silencia
Ålder: 21 
Längd: Stolta 157CM
Bor: Stockholm
Född/Uppväxt: Småland
Rötter: Vietnam
Familj: Mamma, Pappa, Lillebror
Sysselsättning: Studerande
3 beskrivande ord: Målinriktad, Tillbakadragen, Självständig
Fritid: Läser böcker, Tittar på film och serier, Går på teater, Skriver, Drömmer, Längtar
Intressen: Kläder och Mode, Träning, Sport, Klassisk litteratur
Framtiden: Oviss, men har många planer.
Fotbollslag: Real Madrid
Mitt mål i livet: Skriva en bok